Infima og Zhongji Investment har signert avtale for å etablere et kinesisk/europeisk private equity fond

Nyheter av Infima 23.10.2018

IMG_3434

Et samarbeidsavtale om etablering av et private equity fond ble inngått tirsdag 16. oktober 2018 i Beijing.

Tirsdag 16. oktober 2018, i Beijing (Kina), undertegnet Johannes D. Neteland, Infima-partner, og Wen Yuanhua, President i Zhongji Investment, en samarbeidsavtale (memorandum of understanding) for etablering av et private equity fond for grenseoverskridende investeringer mellom Kina og Nord-Europa. Signeringen skjedde under det kongelige besøket i Kina og ble applaudert av Kong Harald V og Dronning Sonja fra Norge, samt andre norske og kinesiske statlige tjenestemenn.

De to selskapene vil utnytte sine dype og omfattende industrielle og økonomiske erfaringer og nettverk for å utforske forretningsmuligheter mellom Europa og Kina. Investeringsfondet forventes å nå størrelsen på 300 millioner Euro som skal finansieres av både europeiske og kinesiske investorer. Zhongji har forpliktet seg til å investere 50% av kapitalen fra sitt eget fond og dets samarbeidspartnere. Fondet vil investere i selskaper med sterk Kina-Europa potensial og i avanserte industrielle og teknologiske sektorer, industrier som både Infima og Zhongji har lengre erfaring fra.

"Investeringer i mellomstore europeiske selskaper, som vil ha nytte av tilgang til kinesisk nærvær og muligheter, er en attraktiv forretningside med et stort potensiale. Vi har funnet en erfaren og kompetent partner i Zhongji Investment", sier Johannes D. Neteland ved signering.

Mr. Wen Yuanhua, President i Zhongji Investment, uttrykte tilfredsstillelse med å samarbeide med Infima: "Infima har kombinasjonen av industriell og M&A kompetanse, samt nettverk og erfaring, noe som er egenskaper vi leter etter i en europeisk partner. Deres tilstedeværelse i Kina understreker deres grenseoverskridende forståelse og engasjement".

Infima er en norsk investerings- og M&A-rådgiver med omfattende industriell dekning. Infima har kontorer både i Norge og Kina.

Zhongji Investment er et kinesisk private equity selskap med 10 milliarder RMB (~ 1,5 milliarder USD) i forvaltningskapital.