Innova selger Provus til Wirecard

Nyheter av infima 29.02.2016

Payment

Infima er rådgiver for Innova Capital i forbindelse med salget av Provus, den ledende leverandøren av digitale betalings- og informasjonsløsninger i Romania til Wirecard, Europas ledende leverandør av betalingstjenester. Infima var engasjert som eksklusiv finansiell rådgiver for Innova Capital, et ledende Private Equity-selskap i Polen i forbindelse med salget av Provus til Wirecard. Dette er Infima's andre gjennomførte transaksjon innen betalingsindustrien, etter å ha vært rådgiver for EUR 2.3 mrd-oppkjøpet av Nets Holding i 2014.

Med 114 ansatte totalt, er Provus Romania's ledende leverandør av digitale betalings- og informasjonsløsninger. Selskapet bistår selskaper med outsourcing av korttjenester, e-handel og POS-løsninger. Kundene omfatter de største bankene i Romania i tillegg til større aktører innen telekom og detaljhandel. I tillegg har Provus jobbet tett med den rumenske regjeringen i forbindelse med digitalisering av helse- og betalingskort.

Infima skreddersydde et rådgivningsteam bestående av blant annet to erfarne bransjeeksperter og tidligere toppledere; Mette Kamsvåg og Sven Ottesen. Mette har 20 års erfaring fra BBS og Nets, senest som administrerende direktør i Nets. Sven har 17 års bransjeerfaring og var medgründer av EPI (Euro Processing International), et selskap innen betalingsformidling som ble solgt til First Data Corporation. I tillegg var Rolf Straume, administrerende direktør i infima, prosjektleder for transaksjonen. Har har tidligere vært rådgiver i flere transaksjoner innen betalingsindustrien. Teamet ble støttet av Hong Gong og Bjørnar Misund Hernes fra Infima.

Infima koordinerte prosessen og jobbet tett med ledelsen i Provus samt Innova Capital for å sikre et vellykket resultat for alle parter. Vi mener oppkjøpet var vellykket på flere parametere ettersom det vil gi Wirecard en rask opptrapping av sin virksomhet i Øst-Europa og samtidig sikre gjennomføringen av Provus' langsiktige strategi for å styrke sin posisjon i Romania ytterligere.