Advent International, ATP og Bain Capital kjøpte Nets Holding AS

Nets
 

Fakta:

I 2014 kjøpte Advent International, ATP og Bain Capital 100% av aksjene i Nets Holding (Nets) fra totalt 186 aksjonærer, hovedsakelig danske og norske banker, for 2.3 milliarder euro. Infima var engasjert som én av tre finansielle rådgivere for kjøperkonsortiumet. Prosessen var preget av et betydelig antall interessenter og inkluderte 18 ledende private equity-selskaper. Transaksjoner var tredje største i Norden i 2014.

Nets, med hovedkontor i København, er en ledende nordeuropeisk leverandør av digitale betalings-, informasjons og ID-løsninger. Nets ble grunnlagt i 1968 og har solid bakgrunn som formidler av sikre betalingstjenester. Virksomheten har 2600 ansatte i fem land (Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland), og kobler banker, forretninger og bedrifter sammen gjennom sitt nettverk. I 2013 formidlet Nets mer enn 6 milliarder korttransaksjoner fra mer enn 33 millioner betalingskort og ca 500 000 forretninger i Norden. Advent International og Bain Capital er blant de 10 største private equity-selskapene globalt.

Prosess:

Nets var allerede på Infima's "target liste" når tre private equity-selskaper kontaktet vår sektorekspert, Johan Reinsli, noen måneder i forkant av salgsprosessen. Infima satt sammen et rådgivningsteam inkludert Ola Forberg, tidligere administrerende direktør i BBS, for å utfylle Johan Reinsli's erfaring. Etter forhandlinger med to private equity-selskaper inngikk vi en mandatavtale med BC Partners, som vi jobbet med i 6 måneder. Ettersom BC Partners ikke avanserte til siste runde med budgivning, kontaktet vi de 5 gjenværende budgivere og inngikk en mandatavtale med Advent International og Bain Capital. Som én av tre finansielle rådgivere, støttet vi konsortiumet til en vellykket transaksjon.

Nets-prosessen demonstrerte styrken i vårt team og konsept, både attraktivitet som rådgiver og merverdi i transaksjonsprosessen. Etter gjennomføring av transaksjonen, har Nets' administrerende direktør blitt en del av Infima som sektorekspert. Hun var avgjørende når vi solgte Provus på vegne av PE selskapet Innova til Wirecard i samme sektor.

“We were very impressed with the sector and M&A expertise. They understood what we needed as a buyer and delivered a high quality service"

Joachim Øglænd – Senior partner, BC Partners