Altor KJØPTE Veolia Miljø OG Veidekke Gjenvinning

Altor
 

Fakta:

Altor kjøpte i 2011 Veolia Miljø, et ledende selskap i Norge innen avfallshåndtering samt Veidekke Gjenvinning, en betydelig aktør på Østlandet.

Veolia Miljø omsatte for i overkant av NOK 3 milliarder med ca 1,200 ansatte innen avfallsinnsamling og gjenvinning, resirkulering av metall samt andre tjenester innen industri, offshore, farlig avfall, riving og miljøsanering. Veidekke Gjenvinning hadde en omsetning på NOK 420 millioner og hadde 170 ansatte. Altor er en av de ledende private equity-selskapene i Norden med over EUR 5.8 milliarder under forvaltning i totalt 4 fond. Infima var rådgiver for Altor og prosjektleder for begge transaksjonene.

Prosess:

En tidligere ansatt i Veolia Miljø/Norsk Gjenvinning kontaktet oss etter en henvisning fra vårt nettverk. Wilhelm Rosenlund ble vår sektorekspert og bisto oss i å utarbeide en pitch for Altor. På slutten av pitchen sa Altor: "de ledende investeringsbankene x og y har pitchet oss det samme caset, og det har også de ledende norske investeringsbankene a og b. De hadde ingenting å tilby oss på denne transaksjonen, men det har dere. Vennligst send et utkast til mandatavtale".

Vi støttet Altor i alle faser av transaksjonen inklusive rollen som prosjektkoordinator for due diligence samt deltaker i den kommersiell due diligence og SPA-forhandlinger. Ettersom Veidekke Gjenvinning også var tilgjengelig, bisto vi i et parallellt løp i tillegg til å være ansvarlig for synergievaluering.

Pål Stampe – Partner, Altor:

"Objectivity is one of Infima’s brands - you can rely on the advice"