Transaksjoner

EG kjøper 100% av Lindbak Retail Systems

LindbakGruppen solgte sitt datterselskap Lindbak Retail Systems til EG Gruppen, et dansk IT-selskap eid av Francisco Partners.

2019
Lindbak Retail Systems leverer forretningskritiske IT-løsninger til ambisiøse detaljhandelskjeder innenfor dagligvare, fag- og servicehandel. Virksomhetens 130 ansatte betjener daglig mer enn 4.000 butikker i Nord-Europa fra kontorer i Oslo, Bergen, Trondheim og Göteborg. Infima var eksklusiv finansiell rådgiver til LindbakGruppen.

Katalysator blir majoritetsaksjonær i OneCo AS.

Katalysator AS, et investeringsselskap eid av Møller-familien, blir majoritetsaksjonær i OneCo AS.
2018
OneCo leverer produkter og tjenester i Elektro, Telekom, og Automasjon; og hadde en omsetning på NOK 1,6mrd og en EBITDA på NOK 110m. Infima var rådgiver i forbindelse med denne transaksjonen.
Reiten og Co. kjøper eierandel i Navamedic ASA Ingerø Reiten Investment Company AS har kjøpt 2.916.667 aksjer i Navamedic, som tilsvarer en eierandel på 26,84% i selskapet.
2018
Navamedic er en distributør av legemidler i Norden, med en omsetning på NOK 258m i 2017, og er notert på Oslo Børs. Infima var rådgiver for Ingerø Reiten Investment Company i forbindelse med denne transaksjonen.
Fisjon/fusjon av NG sin kabel -og trafovirksomhet   Norsk Gjenvinning skiller ut sin kabel- og trafovirksomhet og fusjonerer den med Kabel Metall og Trafo Gjenvinning.
2018
Norsk Gjenvinning er markedsleder i den norske gjenvinningsbransjen og omsetter årlig for ca. 4 milliarder kroner. Kabel Metall og Trafo Gjenvinning (KMT) fokuserer på gjenvinning av utrangerte kabler og gamle trafoanlegg og omsatte i 2017 for i overkant av 210 millioner. Infima var rådgiver for NG gjennom hele prosessen.
Teekay selger sin eierandel i Sevan Marine ASA til øvrige aksjonærer

Sentrale aksjonærer i Sevan og Teekay har inngått en avtale der Teekay tilbyr sin eierandel på 43.5% på en pro-rata basis for NOK 10 per aksje.

2018
Sevan Marine er en spesialist innenfor design og engineering av flytende produksjonsenheter for olje og gass-næringen med IP rettigheter til sylinderformede plattformer. Infima var rådgiver for Sevan Marine i forbindelse med denne transaksjonen. Gjennomføring av avtalen forutsetter oppfyllelse av visse betingelser.
Reforhandling av avtale mellom Sevan Marine ASA og SembCorp Sevan og SembCorp har reforhandlet avtalen der SembCorp kjøper visse eiendeler i Sevan. SembCorp har i denne forbindelse økt sitt tilbud fra USD 28 millioner til USD 39 millioner.
2018
Sevan Marine er en spesialist innenfor design og engineering av flytende produksjonsenheter for olje og gass-næringen med IP rettigheter til sylinderformede plattformer. Infima var rådgiver for Sevan Marine i forbindelse med denne transaksjonen. Gjennomføring av avtalen forutsetter oppfyllelse av visse betingelser.
Nordic Aqua Partners ApS emitterer ny egenkapital EUR 3 millioner Nordic Aqua Partners ApS utførte i mai 2018 en rettet emisjon på EUR 3 mill mot diverse finansielle investorer.
2018
Nordic Aqua Patners ApS er et dansk selskap som skal starte landbasert oppdrett av Atlantisk laks i Kina med resirkulerende akvakultursystemer. Infima var rådgiver for selskapet i forbindelse med denne transaksjonen. Les mer om selskapet her: FA 26.06.17 Seafood Dragon
First Data Corporation selger First Data Baltics EUR 73 millioner First Data Corporation har solgt sine virksomheter i Baltikum (Litauen, Latvia og Estland) til Worldline
2017
First Data Baltics, nå kalt Worldline Baltics, er den ledende tilbyderen av betalingsløsninger i den Baltiske regionen med omtrent 200 ansatte fordelt på de Baltiske landene. Selskapet tilbyr en rekke betalingsløsningstjenester til finansielle institusjoner og utsalgssteder. Infima var rådgiver for First Data, som er en av verdens største leverandør av betalingsløsningstjenester.
Ecopole emitterer ny egenkapital   Ecopole utførte en rettet emisjon mot diverse finansielle investorer
2017
Ecopole, en leverandør av strømpåler til det afrikanske markedet, har emitert ny egenkapital for å finansiere videre ekspansjon. Infima var rådgiver for Ecopole i forbindelse med denne transaksjonen.
OIID emitterer ny egenkapital   OIID utførte en rettet emisjon mot diverse finansielle investorer
2017
OIID, teknologiselskapet bak den populære musikk-appen 'OIID' har emitert ny kapital for å finansiere videre ekspansjon. Infima var rådgivere for OIID i forbindelse med denne transaksjonen.
Viking Holding Eiendom selger en andel av Kvartal 57 AS Viking Holding Eiendom selger 50% av Kvartal 57 AS til Dukat Eiendom
2017
Kvartal 57 AS har en eiendomsportefølje bestående av flere leiligheter sentralt i Kristiandsand. Infima var rådgiver for Viking Holding Eiendom i forbindelse med denne transaksjonen.
Reiten & Co. kjøper en andel av Scanship Reiten & Co. kjøper 32.98% av Scanship Holding ASA
2017
Scanship er en ledende leverandør av systemer for prosessering av avfall og rensing av vann ombord på cruiseskip og hadde en omsetning på 113 MNOK i 2016. Infima var rådgiver for Reiten & Co. i forbindelse med denne transaksjonen.
Andel av OMV Norge selges til Gazprom OMV har inngått en avtale om å selge 38.5% av OMV Norge til Gazprom
2016
OMV Norge er et oljeselskap med produksjon fra feltene Gullfaks, Gudrun og Edvard Grieg, og hadde en omsetning på NOK 6,3 milliarder i 2015. Infima har vært rådgiver for OMV Norge i forbindelse med denne transaksjonen.

Transaksjonen er avhengig av regulatorisk godkjennelse.
AWilhelmsen kjøper en andel av Cambi Investeringsselskapet AWilhelmsen kjøper 26% av miljøselskapet Cambi
2016
Cambi er en ledende leverandør av tekonolgi som benyttes for å gjøre om industrielt avfallsvann til fornybar energi. Selskapet hadde hadde en omsetning på 365 MNOK i 2015, og er representert med kontorer i over 9 land
Innova selger betalingsselskap i Romania EUR 32 millioner Wirecard kjøper 100% av aksjene i Provus Group, den ledende leverandøren av digitale betalings- og informasjonsløsninger i Romania
2016
Med 114 ansatte totalt, er Provus Romania's ledende leverandør av digitale betalings- og informasjonsløsninger. Selskapet bistår selskaper med outsourcing av korttjenester, e-handel og POS-løsninger. Kundene omfatter de største bankene i Romania i tillegg til større aktører innen telekom og detaljhandel. I tillegg har Provus jobbet tett med den rumenske regjeringen i forbindelse med digitalisering av helse- og betalingskort.

Advent og Bain kjøper Nets Holding EUR 2.3 mrd Advent International, ATP og Bain Capital kjøper Nets Holding for NOK 19 milliarder fra en gruppe bestående av 186 danske og norske banker.
2014
Nets, med hovedkontor i København, er ledende i Norden innen prosessering av betalingstransaksjoner, informasjon og digitale identitets løsninger. Nets har 2.600 ansatte i 5 land (Danmark, Norge, Finland, Sverige og Estland) og binder sammen banker, butikker og selskaper gjennom sitt nettverk. I 2013 håndterte Nets mer enn 6 milliarder korttransaksjoner, 33 millioner betalingskort og over 500.000butikker og selskap i Norden.

Infima var en av tre finansielle rådgiver for kjøperne, som inkluderte to av verdens største Private Equity-selskaper, Advent og Bain. I Nets hadde Infima et sterkt rådgivningsteam med tidligere administrerende direktør i BBS, Ola Forberg og tidligere administrerende direktør i EuroProcessing International, Johan Reinsli som bransjeeksperter.
Hansa Borg kjøper seg inn i Nøgne Ø, Norges ledende mikrobryggeri Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon…
2013
Dagens aksjonærer i bryggeriet Nøgne Ø selger 54,44 prosent av aksjene til Hansa Borg Bryggerier. Nøgne Ø skal bestå som eget selskap, og befeste sin posisjon ytterligere som det fremste av norske spesialbryggerier.

I 2012 hadde Nøgne Ø en omsetning på 37,7 millioner kroner, og et driftsresultat på 9,5 millioner kroner. Bryggeriet var i år på DNs Gaselle-liste for sjuende år på rad, og har fortsatt veksten i omsetning også i 2013.
Norsk Gjenvinning Industri kjøper dansk selskap Norsk Gjenvinning Industri kjøper IBKA i Danmark fra Veolia. IBKA er Nordens ledende industriservice selskap.
2013
IBKA hadde ca DKK 60 mill i omsetning i 2012 og fokuserer på industri service for store industrikunder i Sverige og Danmark.
Sparebanken Sør NOK 100 mrd i forvaltningskapital Fusjon mellom Sparebankene Sør og Pluss
2013
Sparebankene Sør og Pluss har inngått avtale om å fusjonere.

Infima initierte prosessen og var felles rådgiver frem til inngåelse av intensjonsavtale. Fusjonen er den største bankfusjonen i Norge siden 2004.
Norsk Gjenvinning kjøper flere gjenvinningsselskap Norsk Gjenvinning kjøper Avfallshandel samt gjenvinningsselskapene Ryfylke Renovasjon, Metodika Gjenvinning og Løvås. I tillegg selger NG sin gjenvinningsaktivitet i HedOpp.
2012
Handelsselskapet Avfallshandel ble kjøpt i januar 2012 og hadde en omsetning i 2011 på NOK 127 mill. Ryfylke Renovasjon, Metodika Gjenvinning og Løvås Transport hadde en omsetning i 2012 på henholdsvis NOK 23 mill, NOK 30 mill og NOK 50 mill. NG HedOpp ble solgt til Østlandet Gjenvinning og hadde en omsetning på NOK 56 mill i 2011.
Altor kjøper Veolia Miljø og Veidekke Gjenvinning Altor kjøper Veolia Miljø, Norges ledende selskap innen miljø og gjenvinningstjenester samt Veidekke Gjenvinning, en større aktør i det sentrale…
2011
Veolia Miljø omsetter for mer enn NOK 3 milliarder og har omkring 1.200 ansatte som arbeider innen avfallsinnsamling og gjenvinning, metallgjenvinning og tjenester innen industri, offshore, farlig avfall og riving og miljøsanering. Veidekke Gjenvinning omsatte for NOK 420 millioner og hadde 170 ansatte. Altor er et av Nordens ledende private equity selskap og har €3,8 mrd kommitert kapital under forvaltning i sine tre fond.
Tomra selger Presona Tomra solgte i 2010 den svenske produsenten av store ballpresser til bruk i sorteringsanlegg i gjenvinningsindustrien.
2010
Tomra solgte i 2010 den svenske produsenten av store ballpresser til bruk i sorteringsanlegg i gjenvinningsindustrien. Presona hadde en omsetning i 2008 på SEK 138 mill. Infima var rådgiver for selger og prosjektleder for transaksjonen.
EuroProcessing International kjøper Transacty EuroProcessing International’s (EPI) kjøpte i 2004 Transacty fra Telenor.
2004
Transacty var det ledende kort prosesseringsselskap i Slovakia. EPI var et av de ledende kortprosesseringsselskap i Øst-Europa og eid med 62% av private equity fondet Reiten & Co Capital Partners V. Infima var rådgiver for kjøper og prosjektleder for gjennomføring av transaksjonen.
Orkla selger Hellefoss og Vafos Orkla solgte i 2004 de to papirprodusentene Hellefoss og Vafos. Kjøper var en lokal gruppering.
2004
Hellefoss produserte bokpapir og hadde en omsetning på NOK 188 millioner i 2003. Vafos produserte slippapir og hadde en omsetning på NOK 142 millioner i 2003. Infima var rådgiver for selger og prosjektleder for transaksjonene.
Salg av 60% av EuroProcessing International (EPI) 60 % av EPI ble i 2003 solgt fra gründerne til private equity fondet Reiten & Co Capital Partners V.
2003
EPI var det ledende kort prosesseringsselskap i Latvia og Litauen og selskapet trengte en sterk partner for videre vekst. Selskapet var eid av gründerne. Infima var rådgiver for selgerne og prosjektleder for partnersøket og gjennomføring av transaksjonen.